неділю, 15 січня 2023 р.

До Дня вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту

        День вшанування пам'яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України. Відзначається щороку, згідно зі спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України.

         "Кіборги вистояли, не встояв бетон" - фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом бійців України. Кіборгами українці прозвали сепаратисти, які були шоковані, що живі люди могли так довго і стійко боронити будови аеропорту.

             За ініціативою самих кіборгів, з 2018 року 16 січня у різних містах України вшановувався День пам'яті захисників Донецького аеропорту. В обороні цього об'єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому пам'ять присвячена усім, хто стояв за Україну в ті дні.

         20 січня 2022 року з метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, та продовження найкращих бойових традицій, спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України установлено в системі Міністерства оборони України День вшанування захисників Донецького аеропорту відзначати щороку 20 січня.

За матеріалами інтернет-видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар