суботу, 12 лютого 2022 р.

Екскурсія до металургійного комбінату "Запоріжсталь"

 Автор - Кучерявий Віталій

      У п'ятницю нам пощастило: ми відвідали екскурсію на один з найбільших металургійних заводів України, який знаходиться в нашому місті - "Запоріжсталь". 

          Перед початком екскурсії нам провели детальний інструктаж з техніки безпеки та видали спецодяг: куртку, каску та захисні окуляри. Першою

локацією став інформаційно диспетчерський центр, створенний на основі ІТ-технологій. Центральна диспетчерська оснащена інтерактивною відеостіною. Завдяки 80 відеокамерам, на ній зображені в онлайн режимі усі виробничі майданчики та інші промислові об'єкти комбінату. Ця система працює цілодобово і дозволяє простіше контролювати процес виробництва. 

           Потім нас відвезли до цеху холодної прокатки (ЦХП-1). Це величезне приміщення, де відбувається прокатка рулонів чорного металу та  його термічна обробка (травління). Процес травління відбувається за допомогою використання соляної кислоти. Це дозволяє робити процес екологічно безпечним.

              Останньою локацією були навчальні кабінети управління залізничного транспорту. Тут нам дозволили перевірити себе на тренажері-симуляторі "Машиніст тепловозу".

                 Дякуємо адміністрації школи та керівництву "Запоріжсталі" за таку чудову можливість розширити свій кругозір!














.



Немає коментарів:

Дописати коментар